Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Cielęcina Pzzaiola

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna włoska wersja cielęciny

Cielęcina Pzzaiola

Składniki:

Cielęcina Pzzaiola

 

  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 kg cielęciny pokrojonej w pasy o szerokości 5 cm
  • 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 mała zielona papryka pokrojona w drobna kostkę
  • 3 szklanki pomidorów bez nasion, obranych i pokrojonych
  • 3 roztarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego świeżego oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cielęcina Pzzaiola
Rozgrzej olej w dużym rondlu, przyrumienić cielęcinę. Dodać cebulę,seler i zieloną paprykę. Podsmażyć 2 minuty. Dodać pomidory, czosnek i przyprawy. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu 20-30 minut. Podawać z makaronem.