Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Cielęcina w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Boczek pokroić w kostkę, stopić w rondlu, dodać całe cebulki, obrumienić. Posolone mięso włożyć, podsmażyć z obu stron, podlać bu

Cielęcina w jarzynach

Składniki:

Cielęcina w jarzynach

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina w jarzynach
Boczek pokroić w kostkę, stopić w rondlu, dodać całe cebulki, obrumienić. Posolone mięso włożyć, podsmażyć z obu stron, podlać bulionem, gotować 30 min. na małym ogniu i pod przykryciem, od czasu do czasu obracając. Ziemniaki i marchewkę obrać, opłukać, dodać do mięsa. Dusić na małym ogniu. Gdy warzywa będą prawie miękkie, dodać masło i groszek. Fasolkę ugotować osobno w osolonej wodzie, dodać do mięsa i reszty warzyw. Pokrojone w grube plastry mięso, obłożone warzywami podawać na głębokim półmisku.

Tagi:

mięso danie