Sposób przygotowania:
Cielęcina w warzywach na czerwonym winie
Cielęcinę umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Posmarować oliwą, używając w tym celu specjalnego pędzelka. Odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić mięso ze wszystkich stron na złocisty kolor. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać rosołem (można użyć rosołu z kostki, żeby skrócić czas przygotowywania potrawy). Dusić na małym ogniu około 30 minut, dolać czerwone wino. Umyć marchewki, oczyścić cebule - warzywa w całości dodać do duszonego mięsa. Wszystko razem dusić jeszcze około 40 minut. Powstały z pieczenia sos przelać do sosjerki. Marchewki i cebule wyjąć z garnka, marchewki pokroić w talarki, a cebulki przekroić na pół. Udekorować nimi mięso.Przepis godny polecenia ze względu na niekonwencjonalne zastosowanie w nim czerwonego wina wytrawnego (do cielęciny najczęściej dodaje się wino białe).