misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Cielęcina z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Miękką pieczeń pokroić w plastry, przybrać pieczarkami i cebulkami. Przetarty przez sito sos podawać w sosjerce....

Cielęcina z pieczarkami

Składniki:

Cielęcina z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z pieczarkami
Umyte mięso mocno wygnieść ręką, przelać na sicie wrzątkiem, natrzeć pieprzem, estragonem i szałwią, skropić sokiem z cytryny, owinąć folią, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia oprószyć solą, owinąć cienkimi plasterkami słoniny, w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu obłożyć kapeluszami pieczarek i cebulkami, posypać pokrojonym szczypiorkiem, polać częścią bulionu, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, skrapiając pozostałym bulionem. Miękką pieczeń pokroić w plastry, przybrać pieczarkami i cebulkami. Przetarty przez sito sos podawać w sosjerce.