Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Cielęcina z pieczarkami 2

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Oczyszczone pieczarki opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Mięso pokroić w bardzo

Cielęcina z pieczarkami 2

Składniki:

Cielęcina z pieczarkami 2

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z pieczarkami 2
Oczyszczone pieczarki opłukać i pokroić w cienkie plasterki. Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki i oprószyć maką. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki oraz mięso i podsmażyć, stale mieszając. Dolać wino oraz śmietanę i chwilę gotować. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrawę posypać pietruszką i od razu podawać na stół.

Tagi:

mięso danie