LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Gulasz cielęcy w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na gulasz cielęcy w śmietanie

Gulasz cielęcy w śmietanie

Składniki:

Gulasz cielęcy w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Gulasz cielęcy w śmietanie
Obierz cebulę i pokój ją w średniej wielkości kostkę,umyj dokładnie cielęcinę osusz ją (papierem lub ręcznikiem papierowym) i pokrój w kostkę.Przysmaż mięso na gorącym oleju,dodaj cebulę , przez chwilę smaż i zalej powoli śmietaną,następnie winem i dodaj posiekany na drobno estragon ,dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj przez około 5 minut.(na małym ogniu)