Sposób przygotowania:
Gulasz cielęcy z grzybami
Umyć i osuszyć mięso, posypać mąką. Obrać i drobno posiekać szalotki. W garnku podgrzać tłuszcz i na dużym ogniu podsmażyć porcjami mięso. Usmażone porcje wyjmować do miski, a do ostatniej dodać szalotki i dusić, aż będą szkliste. Włożyć do garnka całe mięso, przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i posypać papryką (jeżeli tłuszcz jest bardzo gorący, papryka zrobi się gorzka). Dodać musztardę, liść laurowy, wlać wino i rosół. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu około 45 minut. Oczyszczone grzyby umyć, pokroić na plasterki i obgotować przez kilka minut (z wyjątkiem pieczarek). Potem podsmażyć na brązowo na gorącym tłuszczu. Posolić, oprószyć pieprzem i odstawić. Gdy mięso jest miękkie, wlać śmietanę i gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu bez przykrycia. Pod koniec gotowania dodać grzyby. Gotowy gulasz posypać siekaną natką pietruszki. Podawać z knedlami lub innymi kluskami.