Sposób przygotowania:
Ciemne babeczki z truskawkami i borówkami1.
Do naczynia wbić całe jajka i wsypać cukier, zmiksować na jednolitą masę.
2.
Do masy wlać olej i ponownie zmiksować.
3.
Wsypać mąkę i sodę oczyszczoną, dalej miksować
4.
Na końcu wsypać kakao.
5.
Zmiksować na jednolitą masę.
6.
Do ciemnej masy wsypać kropelki czekoladowe i wymieszać łopatką.
7.
Do foremek silikonowych włożyć papilotki i uzupełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
8.
Na wierzchu poukładać świeże truskawki i borówki amerykańskie.
9.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
10.
Upieczone babeczki wystudzić.
11.
Chłodne posypać cukrem pudrem. Smacznego !