Sposób przygotowania:
Ciemne babeczki z truskawkami i borówkami1.
 
Do naczynia wbić całe jajka i wsypać cukier, zmiksować na jednolitą masę.
2.
 
Do masy wlać olej i ponownie zmiksować.
3.
 
Wsypać mąkę i sodę oczyszczoną, dalej miksować
4.
 
Na końcu wsypać kakao.
5.
 
Zmiksować na jednolitą masę.
6.
 
Do ciemnej masy wsypać kropelki czekoladowe i wymieszać łopatką.
7.
 
Do foremek silikonowych włożyć papilotki i uzupełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
8.
 
Na wierzchu poukładać świeże truskawki i borówki amerykańskie.
9.
 
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
10.
 
Upieczone babeczki wystudzić.
11.
 
Chłodne posypać cukrem pudrem. Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
