Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z truskawkami
Zmiksuj jajko, żółtko i cukier puder. Do miski wsyp mąkę dodaj pokrojoną drobno margarynę . Dodaj zmiksowane jajka z cukrem i zagnieć ciasto.Ciasta nie chłodzimy rozwałkowujemy n a ok 2 mm i takie ciasto nakładamy na ułożone foremki do babeczek .Przyciskamy ręką wykrawają się kółeczka które wgniatamy do foremek .Piecz w 180ºC aż ciasto nabierze ładnego złoto-brązowego koloru.Następnie wyciągamy babeczki z foremek i zostawiamy do wystudzenia . W malakserze miksujemy obrane truskawki z śmietana i cukrem . Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie . Wody ok 3 łyżki ,gdy przestygnie dodajemy ją do zmiksowanych truskawek i jeszcze raz miksujemy. Takim musem napełniamy babeczki .Ozdabiamy plasterkami truskawek w kształcie serduszka Zostawiamy do stężenia.Ja podaje z lodówki zimne sa pyszne