gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

ciemne naleśniki z jasnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z kakao, z nadzieniem bananowym

ciemne naleśniki z jasnym nadzieniem

Składniki:

ciemne naleśniki z jasnym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

ciemne naleśniki z jasnym nadzieniem
W wysokim naczyniu miksujemy jajka dodajemy do nich cukier waniliowy, mąkę, mleko, wodę gazowaną, szczyptę soli i jedną czubatą łyżkę kakao. Kiedy masa będzie jednolita nabieramy ją na chochlę i wylewamy na rozgrzaną teflonową patelnię. Smażymy naleśniki z jednej i drugiej strony. W miseczce przygotowujemy masę. Na początku Ubijamy śmietanę, dodajemy do niej rozpuszczoną w rondelku białą czekoladę, wszystko razem miksujemy, dodajemy zblenderowanego wcześniej banana. Całość mieszamy na jednolitą masę, dosypując odrobinę cynamonu, na koniec mieszamy z rodzynkami. Tak powstałą masą smarujemy naleśniki i zawijamy je. Smacznego