Sposób przygotowania:
Ciemny biszkopt z dodatkami
Białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać. Zwolnić obroty i dodać żółtka. Kakao połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito i delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej.
Piec w 180 st około 30 min. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder, śnieżkę oraz śmietanki fix. Wyłożyć na upieczony zimny biszkopt.
Truskawki zmiksować. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach przegotowanej gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.
Na chwilę dać do lodówki do stężenia. Mocno tężejącą wyłożyć na śmietanę, wstawić do lodówki. Galaretki cytrynowe ugotować w 3 szklankach wody.
Tężejące wylać na mus truskawkowy. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder, śnieżkę oraz śmietanki fix. Wyłożyć na upieczony zimny biszkopt.
Truskawki zmiksować. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach przegotowanej gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.
Na chwilę dać do lodówki do stężenia. Mocno tężejącą wyłożyć na śmietanę, wstawić do lodówki. Galaretki cytrynowe ugotować w 3 szklankach wody.
Tężejące wylać na mus truskawkowy. Wstawić do lodówki na 2 godziny.