IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Ciemny gulasz na grahamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny gulasz o wyrazistym smaku i niepowtarzalnym aromacie

Ciemny gulasz na grahamie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciemny gulasz na grahamie

 

  • 1 kg mięso wieprzowe bez kości
  • 3 szt cebula biała
  • olej do smażenia
  • 1 szt bułka grahamka
  • sól do smaku
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ciemny gulasz na grahamie
Mięso myję i kroję na małe kawałki, wrzucam na rozgrzaną patelnię i dokładnie smażę z każdej strony. Cebulę obieram i kroję w piórka, wrzucam do mięsa i smażę ( w razie potrzeby dolewam olej). Bułkę grahamkę (lub kromki z chleba grahama) wkładam na patelnię pomiędzy mięso i obsmażam z obu stron, jak się zarumieni zalewam wszystko wodą, duszą aż mięso będzie miękkie. Na koniec wszystko doprawiam solą i pieprzem. Jeśli graham się nie 'rozwali' podczas duszenia to go rozdrabniam drewnianą łyżką. Podaję z kaszą i surówką lub ogórkiem małosolnym. Smacznego!
Ciemny gulasz na grahamie
Cebulę obieram i kroję w piórka, wrzucam do mięsa i smażę
Ciemny gulasz na grahamie
Bułkę grahamkę (lub kromki z chleba grahama) wkładam na patelnię pomiędzy mięso
Ciemny gulasz na grahamie
Jak grahamka się zarumieni zalewam wszystko wodą
Ciemny gulasz na grahamie
Następnie dusimy aż mięso będzie miękkie