Sposób przygotowania:
Coccoli z sałatką - włoskie inspiracje
Drożdże wymieszać z ciepłym bulionem, dodać do mąki i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić przykryte wilgotna ściereczką do wyrośnięcia (moje zostawiłam na 3 godziny). Z gotowego ciasta wyrobić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego (25 sztuk). Smażyć na złocisto-rumiany kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju - urosną trochę, do wielkości małej moreli. Wyciągać na ręcznik papierowy. Podawać od razu po usmażeniu z sałatką z rukoli, mozzarelli, plastrów szynki i małych, słodkich pomidorów. Tuż przed podaniem sałatkę posypać pieprzem i skropić oliwą wymieszaną z sosem balsamicznym.
Lady Marmolada
evita0007
Tylko kiedy Ty wyjeżdżasz ? Bo ja chce sie tobie pochwalić co naknociłam ;D Wygląda na bardzo łatwe do zrobienia :)
A bede kombinować na przyszły tydzień :-)))))
cherry
A.B.