Coleslaw - wersja udoskonalona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dla smakoszy i lubiących mocne smaki kuchnia angielska

Coleslaw - wersja udoskonalona

Składniki:

Coleslaw - wersja udoskonalona

 

  • 1 kapusta poszatkowana
  • 1marchewka starta na" dużych oczkach"
  • 1cebula pokrojona w plasterki

 

  • 2/3 szkl.majonezu
  • 2/3 szkl.kwaśnej śmietany
  • 1szkl.pokruszonego niebieskiego sera-pleśniawki
  • 1/3 octu winnego lub jabłkowego
  • 3Mł. cukru
  • sòl,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Coleslaw - wersja udoskonalona
oczywiście ilość sera ,octu,cukru zależy od smaku

Zagotować ocet z cukrem.Gorącym zalać wymieszane warzywa.Pozostawić na 15 minut.Odcedzić.
Z majonezu,śmietany ,sera zrobić sos .Polać warzywa ,wymieszać.Wstawić do lodówki na 2 godziny lub całą noc.

Tagi:

sery ser