MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Colima Martyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto dla osób lubiących ostre smaki

Colima Martyny

Składniki:

Colima Martyny

 

  • Ciasto:
  • 220 g cukru
  • 160 g mąki pszennej
  • 1/3 szkl kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mała szczypta chilli
  • 1 szkl wody
  • 2 jajka

 

  • Beza:
  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 110 g cukru

 

  • Polewa:
  • 90 g cukru pudru
  • 2 łyzki kakao
  • olejek pomarańczowy
  • 4 łyzki mleka

Sposób przygotowania:

Colima Martyny
Ciasto: Cukier, makę kakao, proszek do pieczenia, chilli dokładnie wymieszać razem. Następnie dodawac małymi porcjami wodę a kolejno jajka. Dokładnie wymieszać składniki Ciasto wylac na blaszkę. Beza: Białka ubic na sztywno wraz z cukrem i solą. Wylać to delikatnie na ciasto. Wstawić do piekarnika i piec ok 30 min. Polewa: Cukier puder połączyć z kakao i olejkiem oraz mlekiem wymieszać to dokładnie do powstania jednolitej masy. Polewe rozsmarować na ostudzonym cieście