Sposób przygotowania:
Comber króliczy duszony w sosieCombry królicze marynujemy w https://gotujmy.pl/marynata-cebulowo-czosnkowa-do-krolika,przepisy,171392.html przez całą noc.
Różowe mięsko kroimy w kawałki. Paprykę czerwoną obieramy i również kroimy w kawałki. Boczek w półpaski, a cebulę w piórka. Na patelni rozpuszczamy smalec. Na gorący wrzucamy boczek. Chwilkę smażymy po czym dodajemy cebulę. Smażymy do zarumienienia. Wtedy patelnię zdejmujemy z ognia, a dodajemy paprykę słodką oraz ostrą. Mieszamy i stawiamy na ogień.
Dodajemy pokrojone combry królicze. Gdy mięso zbieleje wrzucamy paprykę. Chwilę smażymy i podlewamy bulionem – można z kostki, ja użyłem tego wykonanego wg przepisu https://gotujmy.pl/rosol-z-krolika,przepisy,172128.html. Dusimy kilkanaście minut.
Pod koniec z częścią sosu hartujemy śmietanę. Zahartowaną mieszamy z mąką po czym wlewamy całość do mięsa. Dokładnie mieszamy i chwilę podgrzewamy.
Topinambur obieramy z brudnej skórki. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy podobnie jak ziemniaki. Combry królicze podałem z ugotowanym topinamburem. Smacznego.
pawelo