dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Comber z dzika

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Comber najlepiej smakuje podawany z ziemniakami lub kaszą.

Comber z dzika

Składniki:

Comber z dzika

 

Sposób przygotowania:

Comber z dzika
Mięso umyć, osuszyć, umieścić w szklanym lub kamionkowym naczyniu. Przygotować marynatę. Wino wymieszać z sokiem cytrynowym, dodać pokrojoną w plasterki cebulę i posiekany czosnek, obrane i pokrojone w paski jarzyny, cukier oraz sól i pozostałe przyprawy. Mięso polać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. W tym czasie odwracać i polewać marynatą przynajmniej dwukrotnie. Mięso wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zrumienić w brytfannie na rozgrzanym smalcu. Dodać 1/2 szklanki przecedzonej marynaty i 1/2 szklanki wody, wstawić brytfannę do piekarnika i piec pod przykryciem około 90 minut w temperaturze 160-180 stopni, polewając kilkakrotnie sosem do pieczenia. Po upływie tego czasu naczynie przykryć i piec tak długo, aż mięso się zrumieni. Comber wyjąć, pokroić na porcje. Sos doprawić solą i pieprzem, polać mięso.