Sposób przygotowania:
Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu od 4 – 8 minut. Odcedzamy i płuczemy zimna wodą.
Rosół lub wywar z warzyw doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos.
Masło topimy, wrzucamy szpinak i dusimy kilka minut, solimy, dodajemy czosnek i odstawiamy z ognia. Fetę kroimy w kostkę.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy 1 cm sosu. Będziemy na nim układać muszle. Każda muszlę wypełniamy szpinakiem, wkładamy po 1 kostce fety i do naczyńka. Resztę sosu wlewamy tak, żeby nie przykrył muszli. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut (180º).
Rosół lub wywar z warzyw doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos.
Masło topimy, wrzucamy szpinak i dusimy kilka minut, solimy, dodajemy czosnek i odstawiamy z ognia. Fetę kroimy w kostkę.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy 1 cm sosu. Będziemy na nim układać muszle. Każda muszlę wypełniamy szpinakiem, wkładamy po 1 kostce fety i do naczyńka. Resztę sosu wlewamy tak, żeby nie przykrył muszli. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut (180º).