SUPERPRZEPIS

Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy Więcej zdjęć (2)

Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy w kształcie muszli

Składniki:

Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy

 

 

Sposób przygotowania:

Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu od 4 – 8 minut. Odcedzamy i płuczemy zimna wodą.
Rosół lub wywar z warzyw doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos.
Masło topimy, wrzucamy szpinak i dusimy kilka minut, solimy, dodajemy czosnek i odstawiamy z ognia. Fetę kroimy w kostkę.
Do żaroodpornego naczynia wlewamy 1 cm sosu. Będziemy na nim układać muszle. Każda muszlę wypełniamy szpinakiem, wkładamy po 1 kostce fety i do naczyńka. Resztę sosu wlewamy tak, żeby nie przykrył muszli. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut (180º).
Conchiglioni Rigati czyli włoskie kluchy
Makaronowe muszelki wypełniamy szpinakiem i fetą