Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Coracao

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kurze serca należy dokładnie oczyścić i umyć pod bieżącą wodą, a następnie przyprawić solą, pieprzem i ziołami

Coracao

Składniki:

Coracao

 

  • pół kilograma kurzych serc
  • pół główki dorodnego czosnku
  • olej roślinny – około pół szklanki
  • pół szklanki jasnego piwa
  • szczypiorek
  • przyprawy – sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Coracao
Kurze serca należy dokładnie oczyścić i umyć pod bieżącą wodą, a następnie przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Olej należy zmiksować z czosnkiem, połączyć go z piwem i szczypiorkiem, a całością zalać serca i wstawić na jakiś czas (około 2 godziny) do lodówki, aby smaki się przegryzły. Po upływie tego czasu serca można usmażyć lub, lepiej – nadziać na szpadkę i grillować aż będą rumiane.

Tagi:

piwo przyprawy