Sposób przygotowania:
Cordero Con Grisante
Jagnięcinę zalać zimnym mlekiem odstawić na 2 godziny do lodówki-dzięki temu pozbędziemy się specyficznego zapachu mięsa,po upływie tego czasu mięso płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w kostkę oprószamy słodką i ostrą papryką,dodajemy zmiażdżony czosnek oraz pokrojoną cebulę przesmażamy na suchej patelni, przekładamy do garnka zalewamy około 1/2 litra wody i dusimy pod przykryciem około 40 minut na wolnym ogniu, po tym czasie dolewamy kolejne 1/2 litra wody, wrzucamy mieszankę zupy fasolowej doprawiamy przyprawami z saszetki dołączonej do zupy, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy 15 minut, dolewając w między czasie czerwone wino, doprawiamy musztardą oraz sosem tabasco, solą, dodajemy kiełbasę chorizo.Z mąki i małej ilości zimnej wody robimy zawiesinę i zagęszczamy danie.Chwilę całość gotujemy. Podajemy gorące. Życzę smacznego!