mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cordon blue wg Mychy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem.

Cordon blue wg Mychy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cordon blue wg Mychy

 

Sposób przygotowania:

Cordon blue wg Mychy
Pierś z kurczaka myje i osuszam. Przekrawam w poprzek tak, żeby wyszły cztery kotlety. Rozbijam mięso na cienkie plastry, solę, posypuję pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Na każdym rozbitym płacie kładę plaster żółtego sera i szynkę. Kotlety składam na pół i odstawiam do lodówki na minimum godzinę lub na całą noc. Na patelni rozgrzewam olej. Kotlety panieruje delikatnie w mące, następnie maczam w roztrzepanym jajku i na koniec znowu w tartej bułce. Kładę na rozgrzany olej i smażę na małym ogniu na złoto z obu stron. Podaje gorące.
Cordon blue wg Mychy
Na rozbite płaty mięsa kładę po plastrze sera i szynki, składam na pół
Cordon blue wg Mychy
Kotlety panieruję w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej