Sposób przygotowania:
Corned beef hash
Obieramy i kroimy w kostke cebule,a nastepnie podsmazamy na zloto-brazowo na oleju.Obieramy ziemniaki i kroimy w niewielkie jednakowej wielkosci czesci,ktore gotujemy w rondelku z woda.Pilnujemy,aby sie nie rozgotowaly.Odcedzamy ziemniaki i przekladamy do rondelka z cebula.Mielonke kroimy w duza kostke i mieszamy delikatnie z ziemniakami i cebula.Dodajemy kostke rosolowa i ok kubka wody,delikatnie mieszamy i podgrzewamy do zagotowania.Doprawiamy sola i pieprzem.Mozemy podawac z warzywami z wody z maslem.Mozemy potrawe wzbogacic dodajac ugotowana tak jak ziemniaki marchewke,lub na koniec dokladajac puszke baked beans(fasolka w sosie pomidorowym)Mozemy tez zapiec potrawa kladac na gore zolty ser,plasterki pomidorow i posypujac ziolami.
msewka