Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Corned beef hash

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo łatwe i zaskakująco smaczne tradycyjne danie angielskie.

Corned beef hash

Składniki:

Corned beef hash

 

  • 1 duza cebula
  • puszka corned beef(konserwa wołowa mielona)340g
  • 1 kostka wołowa rosołowa
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Corned beef hash
Obieramy i kroimy w kostke cebule,a nastepnie podsmazamy na zloto-brazowo na oleju.Obieramy ziemniaki i kroimy w niewielkie jednakowej wielkosci czesci,ktore gotujemy w rondelku z woda.Pilnujemy,aby sie nie rozgotowaly.Odcedzamy ziemniaki i przekladamy do rondelka z cebula.Mielonke kroimy w duza kostke i mieszamy delikatnie z ziemniakami i cebula.Dodajemy kostke rosolowa i ok kubka wody,delikatnie mieszamy i podgrzewamy do zagotowania.Doprawiamy sola i pieprzem.Mozemy podawac z warzywami z wody z maslem.Mozemy potrawe wzbogacic dodajac ugotowana tak jak ziemniaki marchewke,lub na koniec dokladajac puszke baked beans(fasolka w sosie pomidorowym)Mozemy tez zapiec potrawa kladac na gore zolty ser,plasterki pomidorow i posypujac ziolami.

Tagi:

beef