Sposób przygotowania:
Coronation Chicken/ Kurczak Koronacyjny
Włożyć cytrynę do brzucha kurczaka.Wcisnąċ kurczaka na leżąco do garka niewiele większego od kurczaka.Dodać pozostałe
składniki i gotować ok . 1 1/2 godz. Po ugotowaniu odstawić garnek do ostygnięcia.Gdy zimna zdjąć skórę,wyjąć kości,pokroić
w kostkę.
Zrobić sos. Na patelni ,na maśle udusić cebulę.Dodać liść,curry,przecier,wino i sok z cytryny -gotować do połączenia ok.7 min....Zdjąć z gazu dodać dżem,przetrzeć przez sito oziębić.
Dodaċ zimną do majonezu,wymieszać. Delikatnie wymieszć ubitą śmietaną,doprawić dodać sok cytryny,dodać kurczaka ,wymieszaċ.Serwować na zimno.
składniki i gotować ok . 1 1/2 godz. Po ugotowaniu odstawić garnek do ostygnięcia.Gdy zimna zdjąć skórę,wyjąć kości,pokroić
w kostkę.
Zrobić sos. Na patelni ,na maśle udusić cebulę.Dodać liść,curry,przecier,wino i sok z cytryny -gotować do połączenia ok.7 min....Zdjąć z gazu dodać dżem,przetrzeć przez sito oziębić.
Dodaċ zimną do majonezu,wymieszać. Delikatnie wymieszć ubitą śmietaną,doprawić dodać sok cytryny,dodać kurczaka ,wymieszaċ.Serwować na zimno.
misia53
mania
iwi69
A.B.
tokijka
Będę się starała .Ale gdy długi to mam problem bo literki polskie to za każdym razem przeskakiwanie na nowy panel ..Wiem nie brzmi tak problematycznie gdy się nie myśli,że mi co pewien czas gdy nacisnę niewłaściwy klawisz przeskakuje na japoński...
kinga
tokijka
Już odpowiadam:
Mł mała łyżeczka .Dł duża łyżka, 1 szkl to 1 szklanka, 1 m .cebula to jedna m.cebula
kinga
Tokijko dziekuje za odpowiedz:)