lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Crusty Hard Rolls

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszne bułeczki, idealne na śniadanie, miękkie po prostu wyborne. Smakują każdemu małemu i dużemu.

Crusty Hard Rolls Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Crusty Hard Rolls

 

  • Składniki
  • mąka pszenna, 390 gram
  • drożdże suche, 6 gram ( dałam 12 gram świeżych)
  • letnia woda, 250 ml ( dałam mleko sojowe napój owsiany )
  • sól, 1 i 1/2 łyżeczki
  • cukier, 1 i 1/2 łyżeczki ( nie dałam cukru_
  • Dodatkowo:
  • jajko + 1 łyżka mleka do smarowania
  • mak

Sposób przygotowania:

Crusty Hard Rolls
Wykonanie: Rozkładam ceratkę i wsypuje mąkę robię w niej dołek. Drożdże rozrabiam w ciepłym mleku , dodaje 3 łyżeczki maki i mieszam . Przelewam rozczyn do maki czyli do dołka w mace i zostawiam do wyrośnięcia rozczynu. Zagniatam ciasto po 15 minuta. Zostawiam na godzinę by wyrosło. Dziele ciasto na 8 części , wałkuje jakby wałeczki . Smaruje rozbełtanym jajem i posypuje makiem , nożem przecinam w poprzek bułeczkę tak aby piekąc się pokazał się jasny środek bułki. Piekłam w 180 stopniach 20 minut
Crusty Hard Rolls
Rozkładam ceratkę i wsypuje mąkę robię w niej dołek. Drożdże rozrabiam w ciepłym mleku , dodaje 3 łyżeczki maki i mieszam . Przelewam rozczyn do maki czyli do dołka w mace i zostawiam do wyrośnięcia rozczynu.
Crusty Hard Rolls
Zagniatam ciasto po 15 minuta. Zostawiam na godzinę by wyrosło.
Crusty Hard Rolls
Dziele ciasto na 8 części , wałkuje jakby wałeczki . Smaruje rozbełtanym jajem i posypuje makiem , nożem przecinam w poprzek bułeczkę tak aby piekąc się pokazał się jasny środek bułki. Piekłam w 180 stopniach 20 minut

Tagi:

jajko jajka mak