alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Crusty Hard Rolls - pszenne bułeczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Upieczenie tych bułek jest na prawdę łatwe i z pewnością każdy da radę, nawet osoby, które są początkujące w kuchni.

Crusty Hard Rolls - pszenne bułeczki

Składniki:

Crusty Hard Rolls - pszenne bułeczki

 

Sposób przygotowania:

Crusty Hard Rolls - pszenne bułeczki
Wszystkie składniki ciast przełożyć do misy miksera i wyrabiać przez 10 minut. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Ciasto podzielić na 8 równych części. Aby bułeczki ładnie rosły w górę należy postępować w następujący sposób: każdą z części rozpłaszczyć na placek, następnie boki ściągnąć do góry (na kształt sakiewki), znowu placek i znowu sakiewka. Dopiero wtedy uformować podłużne bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem lub matą silikonową. Odstawić w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na około pół godziny. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem. Posypać makiem lub sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym na 200 stopni góra dół przez około 20 minut. Wyjąć i studzić na metalowej kratce.