Sposób przygotowania:
Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą
1. Cukinie przepołowić na pól i wdrożyć miąższ łyżeczką. Doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym przez praskę czosnkiem, oregano, bazylią i skropić delikatnie oliwą. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15min.
2. Pomidory i mozzarellę pokrój na plastry.
3. Wyjąć podpieczone cukinie i ułóż na nich naprzemiennie plastry pomidora i mozzarelli i dopraw pieprzem, oregano i bazylią.
4. Wstawić ponownie cukinie do piekarnika i zapiekać około 10 min., aż się ser roztopi.
5. Podawać na gorąco najlepiej ze świeżo posiekaną bazylią.
2. Pomidory i mozzarellę pokrój na plastry.
3. Wyjąć podpieczone cukinie i ułóż na nich naprzemiennie plastry pomidora i mozzarelli i dopraw pieprzem, oregano i bazylią.
4. Wstawić ponownie cukinie do piekarnika i zapiekać około 10 min., aż się ser roztopi.
5. Podawać na gorąco najlepiej ze świeżo posiekaną bazylią.