eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam cukinię faszerowaną klopsami mielonymi, kukurydzą konserwową, pomidorkami papryczkowymi i serem.

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą

Składniki:

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą

warzywa

  • 3 polówki cukinii
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • pomidorki papryczkowe

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą

przygotowanie składników farszu

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą
Przygotować wszystkie składniki farszu do cukinii.

Kotlety mielone pokroić w kostkę. Ser gouda zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kukurydzę odsączyć. Pomidorki opłukać, osuszyć i przekroić.

przygotowanie cukinii

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą
Z opłukanych i osuszonych połówek cukinii wydrążyć środki.

Cukinie opłukać, osuszyć i wydrążyć miąższ ze środka.

przygotowanie cukinii cd

Cukinia Eli z mielonymi i kukurydzą

Część miąższu pokroić w kostkę i włożyć do cukinii. Dodać pokrojone mięso, kukurydzę, pomidorki i posypać serem. Cukinie włożyć do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać cukinie przez 30 minut. Smacznego!