Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kaszą z mięsem
Cukinie lub kabaczki umyć. przekroić na połówki( w pionie) a potem wydrążyć łyżeczką. Przygotować farsz. Ugotować woreczek kaszy jęczmiennej. Mięso obgotować w wodzie z odrobiną soli lub tak jak ja wykorzystać resztki pieczeni z poprzedniego dnia. Zmielić mięso, zetrzeć na tarce cebulę, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, dodać kaszę, wbić jajo i wszytko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Nałożyć farsz łyżeczką w cukinie. Ułożyć je w rondlu. Podlać szklanką wody oraz dwoma łyżkami oleju i dusić pod przykryciem około 20-25 minut. Z mielonego twarogu i zmiażdżonego czosnku przygotować sos czosnkowy. Gotową cukinię posypać zieleniną i podawać z sosem czosnkowy oraz pomidorkami koktajlowymi.Smacznego.