Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana kus-kusem z tuńczykiem
Cukinie przekrawamy wzdłuż tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrążamy środki. Opruszamy solą i pieprzem.
Kaszę kus-kus gotujemy tak jak jest w przepisie na opakowaniu. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Mieszamy z kaszą, rozdrobnionym tuńczykiem. Składniki sosu mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z nadzieniem. Napełniamy cukinię.
Mozarellę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy cukinię. Zapiekamy w naczyniu wysmarowanym tłuszczem w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.
Kaszę kus-kus gotujemy tak jak jest w przepisie na opakowaniu. Paprykę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Mieszamy z kaszą, rozdrobnionym tuńczykiem. Składniki sosu mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z nadzieniem. Napełniamy cukinię.
Mozarellę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Posypujemy cukinię. Zapiekamy w naczyniu wysmarowanym tłuszczem w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.