Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonymPrzygotowanie cukinii
Cukinie umyć pod bieżącą wodą, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki.
Przygotowanie pomidorów
Pomidory wypłukać, sparzyć i ściąnąć skórkę a następnie pokroić w drobną kostkę
Przygotowanie mięsa
Mięso z łopatki zmielić lub kupić mielone. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę na tłuszczu, dodać zmielone mięso i podsmażyć
Przygotowanir farszu
Paprykę opłukać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać pokrojone pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu aż płyn się zredukuje i zgęstnieje
Faszerowanie cukinii
Połówki cukinii napełnić farszem, na wierzch rozłożyć kawałki sera.
Podsmażanie cukinii
Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut
danielek
Czekoladka 2