Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem
Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ. Mięso przełożyć do miski, dodać ugotowany, ostudzony ryż.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki wymieszać, dodać koperek i przyprawy, wymieszać. Farszem nadziać cukinie.
Pomidora zmiksować z pastą paprykową. Sosem polać cukinię.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 60 min.
15 min przed końcem pieczenia posypać startym serem żółtym.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki wymieszać, dodać koperek i przyprawy, wymieszać. Farszem nadziać cukinie.
Pomidora zmiksować z pastą paprykową. Sosem polać cukinię.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 60 min.
15 min przed końcem pieczenia posypać startym serem żółtym.