Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne, pyszne, roladki drobiowe z z farszem który stanowi górski oscypek oraz deikatne, leśne kurki, smażone na maśle z cebulą i natką pietruszki. Bardzo fajnie smakują w towarzystwie ziemniaków puree i sałatki ze świeżych warzyw

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól, pieprz
  • Farsz:
  • 1 cebula
  • 200g. kurek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki tartego oscypka
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 2 łyżki masła
  • Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Farsz:

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule posiekać drobno.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać kurki.
Smażyć na małym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
Pod koniec doprawić natką pietruszki oraz świeżo mielonym pieprzem.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić.
Piersi pokroić w plastry ( np. cztery)
Rozbić delikatnie tłuczkiem.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy plaster kurczaka ułożyć farsz, posypać tartym oscypkiem.
Zwinąć mięso w rulon.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem a następnie w buce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
Podawać np. z ziemniakami i ulubioną sałatka.