Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Pieczarki myjemy, wyłamujemy ogonki. Kapelusze oprószamy od środka pieprzem i solą, a ogonki kroimy w drobną kostkę. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.
Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.
Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
![Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym-i-kasza-561572.jpg)
![Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym-i-kasza-561573.jpg)
![Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-faszerowane-miesem-mielonym-i-kasza-561574.jpg)