Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Pieczarki myjemy, wyłamujemy ogonki. Kapelusze oprószamy od środka pieprzem i solą, a ogonki kroimy w drobną kostkę. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.
Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.
Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.