Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pieczarki nafaszerowane mięsem mielonym i kaszą jaglaną świetnie sprawdzą się jako smaczna przystawka.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Pieczarki myjemy, wyłamujemy ogonki. Kapelusze oprószamy od środka pieprzem i solą, a ogonki kroimy w drobną kostkę. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy mięso, solimy i posypujemy papryką. Mieszamy i smażymy kilka minut. Doprawiamy dużą ilością pieprzu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.

Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Pieczarki myjemy, wyłamujemy ogonki. Kapelusze oprószamy od środka pieprzem i solą, a ogonki kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Zdejmujemy z ognia, dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i kaszą
Nakładamy farsz do pieczarek, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.