Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowane mięsem mielonym
Cukinię myjemy i przecinamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Skrapiamy ją olejem, solimy i pieprzymy. Następnie przygotowujemy farsz.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wrzucamy do miski. Dodajemy mięso mielone, pieczarki pokrojone w kostkę i podsmażone razem z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem, jarzynką oraz mieszanka ziół toskańskich.
Nakładamy farsz do cukini. Smarujemy ją Passata pomidorowa, posypujemy serem żółtym i oregano. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wrzucamy do miski. Dodajemy mięso mielone, pieczarki pokrojone w kostkę i podsmażone razem z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem, jarzynką oraz mieszanka ziół toskańskich.
Nakładamy farsz do cukini. Smarujemy ją Passata pomidorowa, posypujemy serem żółtym i oregano. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.