Sposób przygotowania:
Cukinia i meksykańska spółka
Cukinie umyć(można obrać choć nie ma takiej potrzeby),przekroić wzdłuż na połowę,łyżeczką wydrążyć miąższ,oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej ryżowy wrzucić pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę i mieszankę meksykańską przykryć pokrywką i dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając.Pod koniec dodać połowę posiekanego miąższu z cukinii,doprawić chili pieprzem i solą do smaku. Zestawić z ognia. Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą (około 1 cm ponad powierzchnię kaszy)doprawić czubricą do smaku,i gdy napęcznieje wymieszać z warzywami.Tak przygotowaną mieszanką nadziewać cukinię posypać drobniutko startym serem żółtym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c i zapiekać około 20 minut tak aby cukinia była miękka ale jednocześnie jędrna. Smacznego!