gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Cukinia nadziewana 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne nadziewane cukinie mogą zastąpić danie główne

Cukinia nadziewana 4

Składniki:

Cukinia nadziewana 4

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana 4
Cukinie rozetnij na pół wzdłóż, wydrąż miąższ, który posiekaj. Ryż zalej 1,5 szklanki wody ze szczyptą soli. gotuj na małym ogniu aż wchłonie płyn. Połącz z posiekaną cukinią oraz kukurydzą, dodaj posiekaną drobno paprykę. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć posiekaną cebulę i lekko zeszklij, połącz z mielonym mięsem i smaż 10 minut. Obierz i pokrój pomidory i połącz z mięsem mielonym jeszcze chwilę przesmaż. Następnie połącz z masą ryżową dokładnie wymieszaj przypraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą wypełniaj wydrążone cukinie. Wierzch każdej posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku 40 min.