Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinia nadziewana kaszą i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uwielbiam wszelkie faszerowane warzywa. Cukinia jest moją ulubionym warzywem

Cukinia nadziewana kaszą i mięsem

Składniki:

Cukinia nadziewana kaszą i mięsem

 

  • 1 szt cukinia,
  • 30 dag mięso gotowane,
  • 1 szkl Kasza jęczmienna gotowany,
  • 1 szkl przecier pomidorowy,
  • 1 szkl bulion drobiowy,
  • 3 łyżki śmietanka,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka mąka,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana kaszą i mięsem
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Zmielone mięso połączyć z ugotowaną na sypko kaszą dodać drobno posiekaną i zrumienioną na maśle cebulę, przyprawić do smaku, wymieszać. Połówki cukinii napełnić farszem, ułożyć w rondlu, podlać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy wymieszany z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, sos wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku.