Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana na puree marchwiowym
Marchew, selera i czosnek obrać, pokroić korzeniowe w równą kostkę, a czosnek w plasterki, niezbyt cienko. Zalać wodą tak, by tylko zakrywała warzywa, dodać masło, zagotować i na wolnym ogniu gotować 20 minut pod przykryciem. Przetrzeć przez sito całość i w razie potrzeby odparować nadmiar płynu, ale uważać, by puree nie było zbyt zwarte. Ziemniaki umyć i wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować w mundurkach do miękkości. Boczek drobno pokroić i na małym ogniu wytopić, aż będzie chrupki. Obrać ugotowane ziemniaki i rozgnieść widelcem, ale niezbyt dokładnie, ochłodzić lekko, dodać ser, mleko, boczek, przyprawy i dokładnie wymieszać, dodać żółtko, zamieszać. Cukinię umyć i pokroić na plastry(minimum 6, po 3 na porcje), posolić i popieprzyć z obu stron, skropić oliwą i smażyć na suchej patelni lub na patelni grillowej. Układać ziemniaki na cukinii i zawijać. Roladki można wstawić na 10 minut do piekarnika pod rozgrzany ruszt(albo mikrofalówki z taką opcją). Dzięki temu ziemniaki się zrumienią. Układać je na puree z marchwi i selera. Ja udekorowałem talerze gałązką rozmarynu.