Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Cukinia panierowana w macy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis pachnący wakacjami...

Cukinia panierowana w macy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cukinia panierowana w macy

 

Sposób przygotowania:

Cukinia panierowana w macy
Cukinię umyć, obrać i pokroić na dość grube plastry. Posypać solą i
zostawić na 10-15 minut. Następnie papierowym ręcznikiem zetrzeć nadmiar wody.
Jajko roztrzepać z mlekiem, a macę
bardzo drobno polruszyć. Plastry cukinii należy posypać mąką, zamoczyć w jajku i
obtoczyć w pokruszonej macy.
Smażymy narozgrzanym oleju, przed podaniem odsączamy na
ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Cukinia panierowana w macy
Smażymy na bardzo gorącym oleju- wtedy w panierkę wsiąknie mniej tłuszczu