Sposób przygotowania:
Cukinia panierowana w macy
Cukinię umyć, obrać i pokroić na dość grube plastry. Posypać solą i
zostawić na 10-15 minut. Następnie papierowym ręcznikiem zetrzeć nadmiar wody.
Jajko roztrzepać z mlekiem, a macę
bardzo drobno polruszyć. Plastry cukinii należy posypać mąką, zamoczyć w jajku i
obtoczyć w pokruszonej macy.
Smażymy narozgrzanym oleju, przed podaniem odsączamy na
ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
zostawić na 10-15 minut. Następnie papierowym ręcznikiem zetrzeć nadmiar wody.
Jajko roztrzepać z mlekiem, a macę
bardzo drobno polruszyć. Plastry cukinii należy posypać mąką, zamoczyć w jajku i
obtoczyć w pokruszonej macy.
Smażymy narozgrzanym oleju, przed podaniem odsączamy na
ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.