lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Cukinia w occie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukinia w occie w znakomitej zalewie

Cukinia w occie

Składniki:

Cukinia w occie

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w occie
Cukinię dobrze umyj i pokrój na kawałki.Umieść ją w wyparzonych czystych słoikach.Do każdego słoika daj świeży koper, ziele angielskie oraz czosnek. Zagotuj wodę ze szklanką octu, dodaj sól oraz cukier. Gorącą zalewą zalej cukinie w słoiczkach. Pasteryzuj cukinię w temperaturze ok. 70-90 stopni przez 15 -20 minut. Cukinię w occie można podawać do mięs, lub jako dodatek do potraw i sałatek w okresie jesienno-zimowym.

Tagi:

cukinia