Sposób przygotowania:
Cukinia w słodkiej zalewie
Cukinię obrać i pokroić w kostkę, a następnie umieścić w małym garnuszku.
Wodę zagotować z dodatkiem kwasku cytrynowego i przelać do cukinii.
Całość odstawić na 24 godziny i po tym czasie odcedzić.
Zlany płyn zagotować z cukrami oraz goździkami i ostudzić.
Cukinię przełożyć do słoików, i zalać zimną zalewą.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.
Wodę zagotować z dodatkiem kwasku cytrynowego i przelać do cukinii.
Całość odstawić na 24 godziny i po tym czasie odcedzić.
Zlany płyn zagotować z cukrami oraz goździkami i ostudzić.
Cukinię przełożyć do słoików, i zalać zimną zalewą.
Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut.
gusia1000