Sposób przygotowania:
Cukinia w zalewie musztardowej
Cukinie umyć i obrać. Przekroić wzdłuż i usunąc miąższ z pestkami.
Cukinie pokroć na mniejsze kawałki, słupki lub kostkę. Włożyć do słoików. Dodać gorczycę, kawałek liścia laurowego, ziele angielskie i całe ziarna pieprzu.
Z podanych składników przygotować zalewę. Zalać cukinię w słoikach. Zamknąć słoiki. Pasteryzować przez 20 minut. Gorące słoiki wyjąć, ułożyć do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Cukinie pokroć na mniejsze kawałki, słupki lub kostkę. Włożyć do słoików. Dodać gorczycę, kawałek liścia laurowego, ziele angielskie i całe ziarna pieprzu.
Z podanych składników przygotować zalewę. Zalać cukinię w słoikach. Zamknąć słoiki. Pasteryzować przez 20 minut. Gorące słoiki wyjąć, ułożyć do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.