Sposób przygotowania:
Cukinia z bobem i mozzarellą
Bób opłukać, ugotować al’dente, lekko przestudzić, obrać ze skórki. Cukinię opłukać, osuszyć, pokroić w grubsze ćwierć plastry. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, wrzucić najpierw czosnek, a po chwili smażenia cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, dołożyć obrany bób, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem podgrzewać.
Po lekkim przestudzeniu dodać bazylię i mozzarellę, delikatnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, wrzucić najpierw czosnek, a po chwili smażenia cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, dołożyć obrany bób, doprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem podgrzewać.
Po lekkim przestudzeniu dodać bazylię i mozzarellę, delikatnie wymieszać.
Marika-
Magdalena88
edytaha
Robiłam je po raz pierwszy i bardzo przypadło mi do smaku, mogę więc polecić ze spokojnym sumieniem :)
edytaha
Dziękuję za miłe słowa :) Wprawdzie użyłam mozzarelli, ale dodanie fety jest świetnym pomysłem. Z niecierpliwością czekam na recenzję :)