Sposób przygotowania:
Kuskus z cukinią i bobem
Bób ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać z łupinek. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zrumienić na maśle. Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, curry i zioła prowansalskie. Wymieszać, chwilę razem smażyć, aż cukinia trochę zmięknie (ma pozostać chrupka). Do cukinii dodać kaszę i bób, lekko wymieszać. Chwilę razem podsmażać, cały czas delikatnie mieszając. Natkę posiekać. Dodać ją do kaszy z warzywami i wymieszać. Podzielić na porcje i podawać, Dodałam jeszcze na koniec kilka pokrojonych pomidorków cherry.