Sposób przygotowania:
Cukiniowe łódeczki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i wysypać z woreczka. Mięso zmielić. ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę, paprykę i pieczarki po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i podsmażyć. Po zeszkleniu się cebuli dodać pieczarki i paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Podsmażone składniki przestudzić. Do miski wsypać ryż, dodać mięso, marchewkę, groszek oraz posiekany koperek zawartość patelni oraz ser. Dodać przyprawy i wymieszać farsz. Cukinie umyć, przeciąć każdą wzdłuż i wydrążyć za pomocą kulkownicy środek tworząc łódeczki. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i piekarnik nastawić na 180 stopni. Każdą połówkę cukinii napełnić farszem i ułożyć je na blaszce. Piec 30 - 35 minut. Po upieczeniu można polać ketchupem i podawać na gorąco.
gusia1000