zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Cukiniowo jabłkowe babeczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

pyszne, wilgotne babeczki jabłkowo cukiniowe

Cukiniowo jabłkowe babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowo jabłkowe babeczki

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowo jabłkowe babeczki
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Jabłka i cukinię umieścić w misce. Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski. Następnie w drugiej miseczce rozmieszać jajka z mlekiem i olejem. Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 30 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Cukiniowo jabłkowe babeczki
cukinię zetrzeć na tarce a jabłka pokroić w kostkę
Cukiniowo jabłkowe babeczki
suche składniki wymieszać z cukinią i jabłkami
Cukiniowo jabłkowe babeczki
następnie wlać płynne składniki i wymieszać
Cukiniowo jabłkowe babeczki
babeczki piec 30 minut w temperaturze 180 stopni