Sposób przygotowania:
Cukiniowo jabłkowe babeczki
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Jabłka i cukinię umieścić w misce. Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski. Następnie w drugiej miseczce rozmieszać jajka z mlekiem i olejem. Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 30 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
gosia56
cherry
zewa
No widzisz, jak to dobrze, że na Gotujmy ktoś o czymś przypomni :)
gusia1000