WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1754]

Buraczki do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki ugotowane a następnie starte i uduszone w rondelku z masłem i przyprawami. Idealny dodatek do mielonego.

Buraczki do obiadu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu

ETAP 1:

Buraki bez obierania włożyć do garnka i zalać woda. Gotować aż będą miękkie. Po ugotowaniu odcedzić z wody i pozostawić do wystudzenia. Zimne buraczki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

W garnku roztopić łyżkę masła i wrzucić starte buraczki. Podgrzewać buraczki aż będą gorące. Następnie doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i sokiem z cytryny. Wymieszać. Posypać buraczki łyżeczką mąki i dobrze rozmieszać żeby nie powstały grudki.

Chwilę dusić jeszcze z mąką i wyłożyć na talerze.

Buraczki do obiadu
Buraczki po uduszeniu na maśle z przyprawami w rondelku

Tagi:

buraki dodatki