katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Cukiniowy mus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cukiniowy ala mus z kiełbasą. Smaczny jako dodatek do ryżu, makaronu, klusek czy ziemniaków. Dobry też z naleśnikowymi wstążkami albo szaszłykami.

Cukiniowy mus Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowy mus

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowy mus
Cukinię obieramy, kroimy w plastry jeśli trzeba wycinamy środki i kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno kroimy a kiełbasę kroimy w średnią kostkę. W garnku do smażenia rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy cebulę a po chwili kiełbasę. Krótko podsmażamy i dodajemy pokrojoną cukinię. Podlewamy trochę wodą albo bulionem( żeby nie było zbyt rzadkie), dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Trochę solimy i dusimy aż cukinia zacznie się rozpadać.

Gotujemy do potrzebnej nam gęstości u mnie cukinia jest całkiem rozpadnięta ( bo tak lubią domownicy). Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Naleśniki ciasno zwijamy i kroimy na kawałki, nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Cukiniowy mus
Cukinię obieramy i kroimy jeśli trzeba wycinamy środki i kroimy w kostkę.
Cukiniowy mus
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Cukiniowy mus
Kiełbasę kroimy w kostkę można zdjąć osłonkę.
Cukiniowy mus
Naleśniki ciasno zwijamy w rulony i kroimy na kawałki.