Sposób przygotowania:
Cukiniowy mus
Cukinię obieramy, kroimy w plastry jeśli trzeba wycinamy środki i kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno kroimy a kiełbasę kroimy w średnią kostkę. W garnku do smażenia rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy cebulę a po chwili kiełbasę. Krótko podsmażamy i dodajemy pokrojoną cukinię. Podlewamy trochę wodą albo bulionem( żeby nie było zbyt rzadkie), dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Trochę solimy i dusimy aż cukinia zacznie się rozpadać.
Gotujemy do potrzebnej nam gęstości u mnie cukinia jest całkiem rozpadnięta ( bo tak lubią domownicy). Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Naleśniki ciasno zwijamy i kroimy na kawałki, nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Gotujemy do potrzebnej nam gęstości u mnie cukinia jest całkiem rozpadnięta ( bo tak lubią domownicy). Doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Naleśniki ciasno zwijamy i kroimy na kawałki, nadziewamy na patyczki do szaszłyków.