Sposób przygotowania:
Kasza owsiana z bobem i cukinią
Bób myjemy, zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut z dodatkiem cukru i soli. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie obieramy.
W tym samym czasie gotujemy kaszę przez 15 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, odcedzamy.
Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. Podsmażamy, aż lekko się zeszkli. Dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Wrzucamy bób, mieszamy dusimy razem przez kilka minut. Następnie dodajemy kaszę i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty. Na koniec doprawiamy danie pieprzem.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
W tym samym czasie gotujemy kaszę przez 15 minut we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, odcedzamy.
Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. Podsmażamy, aż lekko się zeszkli. Dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Wrzucamy bób, mieszamy dusimy razem przez kilka minut. Następnie dodajemy kaszę i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty. Na koniec doprawiamy danie pieprzem.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.