Sposób przygotowania:
Curry z indykiemETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Natrzeć je 2 łyżeczkami curry, papryką i 1/2 łyżeczki soli, odstawić na 2-3 godziny.
ETAP 2:
Cebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek w plasterki na patelni podgrzać olej i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek, dodać mięso i nie podsmażać go, a tylko chwilkę potrzymać na patelni, aby zamknęły się pory, następnie zalać bulionem, przykryć i gotować około 10 minut.
ETAP 3:
Po tym czasie dodać jogurt, pieczarki pozostałe curry i gotować kolejne kilka minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody i zagęścić tym danie.
ETAP 4:
Na koniec dodać odsączony z wody groszek i doprawić do smaku. W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i ugotować ryż.
Nina W.